Vill du vara med och stötta en oberoende mediebevakning? I tre år har vi bevakat allt det branschen inte kunnat eller förstått att bevaka. Det har handlat om allt från Facebookgrupper, till influencers eller poddvärlden. 

Det har gett ringar på vattnet, skapat stora rubriker – och har känts givande. 

Men. Vi behöver få stadigare ekonomi i det. De första åren har vi gjort det genom annonser, det har fungerat bra, men genom åren har det känts allt svårare att själva agera annonssäljare. Därför har vi slutat sälja. Då har annonserna heller inte rullat in. Det gör inget, vi poddar inte för pengarna, men vi kan inte förlora pengar på podden. Det är omöjligt. 

Allt är nu satt på sin spets. 

Ska Mediepodden ha ett långsiktigt liv behöver vi varje månad vara säkra på att vi får in minst 10 000 kronor. Gärna mer, så vi kan lägga mer tid och energi på podden, men åtminstone det, så vi inte går back. Klarar vi inte det? Ja, då har kanske inte heller Mediepodden ett existensberättigande. 

Därför har vi satt denna gräns: når vi upp till 10 000 kr i månaden, fortsätter Mediepodden publicera ett avsnitt i veckan, om det nya medielandskap som behöver bevakning. 

Gör vi det inte? Då lägger vi ner. Pengarna går tillbaka till dig. Men vi tror vi klarar det! Bli vår patron, stötta med en slant i månaden, häng med i vår Facebookgrupp, eller varför inte – om du är företag – lägg en större peng i månaden och få ditt företags namn uppläst i podden. Tack för att du är med!

———
Mediepodden analyserar, diskuterar och granskar hela medielandskapet – inte bara det nya. Nya avsnitt varje vecka.