Mediepoddens stora (unika!) genomgång av poddsverige är här. Vi tittar på hur poddmarknaden i Sverige har utvecklats under 2021. En hint är att det fortsätter växa: lyssnandet ökade med +91% och intäkterna med +33%. Det betyder att svenska poddar omsätter 320 Mkr om året – märkligt lite tycker Emanuel medan Olle tar det med behärskad fattning.

Vi får även igenom vilka poddar som ökar mest (Ursäkta, Den som skrattar förlorar podcast och Flashback Forever) och tappar mest (Isabella söker Sheila, Så funkar det och Seriemördarpodden) och tittar på vilka kategorier som drar in mest pengar. Vi utser också årets nya poddstjärna (Skäringer & Nessvold) som gått från noll till toppen under 2021. Dessutom sätter vi siffrorna i ett större sammanhang och gör några förutsägelse kring hur poddsverige kommer utvecklas under året.

Dessutom om Stampens resultat som är ett järtecken över hur medieåret 2021 gick och varför entreprenörer verkar älska att köpa medieföretag (nu senast när Christer Fåhreus köpte in sig i skånska Rapidus).

Med Olle Lidbom och Emanuel Karlsten. Stötta oss gärna på patreon.com/mediepodden